همه دوست دارند آفرینده باشند
علاقه به آفرینش یکی از ویژگی های فطری هر انسانی است همه ی انسان ها دوست دارند خالق باشند و این حس قشنگ که از فطرت خدایی انسان سرچشمه می گیرد در وجود تک تک افراد بشر وجود دارد و به شکلی نمود پیدا می کند از زمان کودکی که کودک گل بازی می کند و یا با پیشرفت زندگی های امروزی خمیر بازی می کند دوست دارد بیافریند و مخلوق خود را همیشه زیبا می بیند مخصوصا که توجه بیشتری به وی شود علاقه ی بیشتری نشان می دهد تا هنرش را هر چه زیباتر به نمایش بگذارد و هیچ هراسی هم ندارد که مخلوقش چگونه باشد. مهم این است که ساخته دست اوست . تا اینکه بزرگ و بزرگتر می شود و آن وقت است که بزرگتر ها این حس قشنگ را مخدوش می کنند چگونه و چرایش بماند.
حال به سراغ یکی دیگر از هنر های خلاقانه بشر می رویم«نقاشی»کودکان از اولین روزهایی که قلم در دست می گیرند و اولین خطوط را می کشند می خواهند حس کنجکاوانه خود را با کشیدن یک خط هر چه باشد وآفرینش یک موجودجدید به شکلی متفاوت، تجربه کنند.
کمی که پیش تر می رود ، به مهارت جمله سازی می رسد جمله هایی را می سازد که اولین تجربه های نویسندگی وی به شمار می رود.
تا اینکه بلاخره به زنگ انشا یا همان زنگ آفرینش می رسد.
اینجاست که گاه عدم برخورداری از مهارت لازم در زنگ انشا دانش آموزان خلاق را با حس ناتوانی و سر خوردگی رو به رو می کندو دانش آموزان به مخلوق خود اطمینان ندارند چون دیگران آنگونه که باید با وی برخورد نمی کنند و از اینجاست که دست گدایی به سوی این وآن دراز میکنند واعتماد به نفسشان را از دست می دهند و زنگ انشا جایگاه اصلی خود را نزد این نوع دانش آموزان از دست می دهد و بهترین درس وساعت آفرینش به یک ساعت خسته کننده و کلیشه ای تبدیل می شود و انسان حس زیبای خود را گم می کند. برای آنکه بتوانیم این مسیر را به انتها طی کنیم باید نگاهمان به زنگ انشا متفاوت باشد و هزاران باید ها و نبایدها که در این فرصت و مجال اندک نمی گنجد.
اگر مجالی باشد در نوبتی دیگر راهکارهای پرورش این حس خوب را دنبال خواهیم کرد.
عبدالله قربانی
یک نمونه از انشا های دانش آموزان با موضوعی غیر کلیشه ای :
انشای با عبارات ریاضی از علی معتمدی
به نام خدایی که بر همه عالم محیط است
امروز زیرشعاع زرین افتاب انشایی مینویسم از تمامی ابعاد زندگی. از دنیایی زیبا بامقیاسی بزرگ تراز ذهن من وتو. کافیست که ارزو هایمان رابه توان لطف خدا برسانیم .ارزوهایی بسیار بزرگ. بهتر است که برای شروع فکر هایمان را جمع کنیم و به حساب ان ها برسیم.
شما تا کنون چند درصد از زندگیتان را شاد بوده اید؟ ایا توانسته اید شادی را با مقیاس صحیحی تعریف کنید؟ شما چقدر از مساحت دلتان رابرای شاد بودن گذاشته اید ؟
چه قدر برای اتفاقاتی که برایتان رخ داده است مثبت نگریسته اید؟ چرا اغلب مردم باید همه چیز را جذر بگیرند تا دلیلی بعنوان ایکس برای شاد بودن بیابند. من چند وقت پیش در مجله ای به عبارتی بر خوردم که این بود +×
اگر گفتید به چه معنا است؟
این به ان معنی است که مثبت اندیشی راچند برابر کنیم.
مثبت اندیشی به این معنا است که اتفاقات اطراف خودرا چند قسمت کنیم خوبی های ان را برداشته وبدی های آن را دور بریزیم
ویکی دیگراز کارها برای مثبت نگریستن میانه روی است به زبان ریاضی یعنی زاویه ی 45 درجه زیرا نه به 0 درجه متمایل است ونه به طرف 90 درجه واین میانه روی نیاز به دو چیز دارد 1. بزرگ بودن روح و فکر و 2. تناسب در دریافت حقایق
وبرای پرورش روح باید از کار هایمان جذر بگیریم تا ببینیم که خارج قسمت ان چه می شود
اگر خارج قسمت ان خوبی وباقی مانده ی ان که بدی هایمان است کم بود انسان خوبی هستیم
به امید انکه به دور محور افرینش همیشه درتلاش بندگی باشید.............
نویسنده : علی معتمدی کلاس سوم دبیرستان غیر انتفاعی یادگاری شهرکرد
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}